×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 4208

×

Notice

Simple Image Gallery Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Super new playground for preschool

Friday August 25, 2017 Written by Published in Local
Black Rock Preschool children gather special guests for a group photo. 17082410 Black Rock Preschool children gather special guests for a group photo. 17082410

Black Rock Preschool celebrated recent improvements to the playground area with a superhero themed day yesterday.

 

The preschool, located in Arorangi was given $6800 by the New Zealand High Commission to improve the children’s playing area. 

The celebration saw young children and even their teachers dressed in superheroes including Batman, Spiderman, Supergirl and Ironman as they acknowledged the kind donation. 

Black Rock Preschool chairwoman Tine Ponia said the school community was grateful that the New Zealand High Commission had so willingly helped to improve the play area and provide an exciting and stimulating environment for the children.

Principal Stephanie Forbes said improvements to the school began last year in November with a concrete slab built by Land Holdings Ltd.

“It’s like a giant canvas for the children. They paint, they draw, they do water play on it and they ride their bikes on it - so the reason why it hasn’t been painted is because the children paint it themselves and then the rain washes the paint away.

“It’s a really good learning tool and we use it just about every day. So that’s why the slab has been left plain,” Forbes said.

In May this year, a mound of sand was spread to even the surface area following the donation of an outdoor bench used for the children’s water play.

“We really love having the bench which is so accessible for the children. They learn a lot through water play.”

A garden shed used to store the children’s toys and equipment was also funded.

Forbes said the school decided to improve the wall that divides the tennis court and preschool with donated paint

“Our side was plain and grey, so we thought it would be a cool idea to do a preschool mural,” she said.

The mural was designed and painted by teacher aide and artist Elliot Hunt.

Forbes said she was very grateful for the kind donations from New Zealand High Commission, Anthony Francis from CITC, Tennis Cook Islands. Parents had also supported the preschool throughout the improvement process.

New Zealand High Commissioner Peter Marshall said he was delighted to be at the preschool for the unveiling of the mural and to see the improvements to the playground area.

“I have been to a lot of events, but the vibe around this particular occasion and to see the teachers, principal, board members and children all dress up as super heroes to celebrate this is really special,” he said.

Marshall said the easy part was approving the funding, but the hard part had been for parents and supporters of the preschool to carry out the vision for improving the playground and putting everything in place.

“We are delighted from the New Zealand High Commission point of view to contribute funding to a preschool such as this.”

Marshall said it was all about the children.

“It’s about them being the future of the Cook Islands and what they are going to do for this country in years to come.

“We are delighted to be able to be a part of it.”

Image Gallery

{gallery}65615{/gallery}

Leave a comment